Meteen naar de inhoud

CranioSacraal Therapie

Een therapie om het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer in gang te zetten of te verbeteren

Natuurlijk evenwicht

CranioSacraal Therapie is een zeer zachte, veilige, respectvolle therapie. Het regenereert je gehele wezen, versterkt je immuunsysteem,
heeft een zelfregulerende werking en herstelt je oorspronkelijke en natuurlijke evenwicht.

Elk lichaam heeft een zelfherstellend vermogen. Dit is bijvoorbeeld heel goed zichtbaar bij de genezing van een wondje. Normaal gesproken zorgt het lichaam er zelf voor, dat dit wondje weer heelt.

Dit geldt ook voor innerlijke wonden van zowel fysieke als emotionele aard, waarbij er verhardingen in het bindweefsel en verstoringen in het CranioSacrale ritme ontstaan, die de doorstroming van energie in het lichaam belemmeren, waardoor klachten ontstaan.

Zenuwstelsel

Met CranioSacraal Therapie wordt hulp geboden
om het zelfgenezend vermogen van het lichaam
weer in gang te zetten of te verbeteren,
waardoor verhardingen in het bindweefsel en verstoringen in het CranioSacrale ritme zich kunnen herstellen.

CranioSacraal Therapie lost littekens op emotioneel niveau op, zodat je beter in staat bent te leren, dat wat je te leren hebt zonder ballast van het verleden.

Bij CranioSacraal Therapie wordt gewerkt met het zenuwstelsel.

Dit bestaat uit: de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen hersenen en ruggenmerg vloeit.

Artikel: Het oer-weten van je lijf

Primaire levensfunctie

Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onder aan het heiligbeen (sacrum). Het hersenvocht creëert zijn eigen CranioSacrale ritme via een pompsysteem binnen in de hersenen. Dit ritme uit zich als een uitdeinende en inkrimpende golf, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed, die overal op het lichaam voelbaar is. Het cranium zet uit, de wervels worden lichtjes van elkaar geduwd en het sacrum roteert naar onder (uitdeinend) en daarna roteert alles naar binnen. We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van ons hersen- en zenuwstelsel. Dit hersen- en zenuwstelsel regelt de werking van alles, wat er in het lichaam gebeurt. Daarmee is het CranioSacrale ritme, naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van het lichaam.