Meteen naar de inhoud

Touch for Health

Een methode om energieblokkades op te sporen

Autonoom zenuwstelsel

Touch for Health, ook wel genoemd toegepaste kinesiologie is een testmethode in de natuurgeneeskunde, waardoor we informatie kunnen krijgen over het functioneren van het autonome zenuwstelsel. Dit is het deel van ons zenuwstelsel dat autonoom verloopt en dat niet met ons verstand en onze wil wordt geregeld.

Het autonome zenuwstelsel regelt vele functies, bijvoorbeeld de snelheid van de hartslag, de diameter van onze luchtpijp, het ontspannen of gespannen zijn, de diameter van onze bloedvaten, en daardoor het wel of niet goed functioneren van de doorbloeding van het lichaam.

Emotionele blokkades

Touch for Health kan ook informatie geven over onze emotionele gesteldheid. Daarom noemen we de methode ook wel psycho-kinesiologie. Ziekten ontstaan veelal door onopgeloste psychische problemen, die terug te voeren zijn op vroegere traumatische gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zijn niet goed verwerkt en worden in het lichaam opgeslagen. Ze verstoren het goed functioneren van lichaamsfuncties en van het autonome zenuwstelsel. Ook wordt de methode gebruikt om overgevoeligheden voor de verschillende soorten voedsel te testen.

Praktisch worden de testen uitgevoerd door het meten van de spierspanning in diverse spiergroepen, met en zonder energetische of emotionele belasting van het lichaam. Op deze manier kunnen verstoringen van het autonome zenuwstelsel en emotionele blokkades worden opgespoord.

Testmethode

Meestal worden de schouderspieren gebruikt voor de testen, terwijl de therapeut, door energetische en emotionele belastingen aan te bieden, als het ware vragen stelt aan het lichaam. Vervolgens kunnen vragen worden gesteld over de wijze, waarop behandeling van de verstoringen kan worden gedaan.

Via deze methode kan de therapeut ook testen welke therapiemethodes nodig zijn en op welke manier deze het beste kunnen worden toegepast. Als bloesemtherapie nodig is kan worden getest welke specifieke middelen kunnen worden toegepast. Als manuele therapie of chiropraxie nodig is kan worden getest welke wervels of gewrichten moeten worden losgemaakt. Als neuraaltherapie nodig is wordt getest op welke plaats moet worden behandeld.